Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Δελτίο Τύπου από το δημοτικό συμβούλιο της 28/3/2016

logo drasi enotitaΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                      ΣΑΜΟΣ    5/4/2016

Η δημοτική παράταξη «Δράση Ενότητα Προοπτική» ενημερώνει πως στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της 28/3/16 στα εκτός ημερησίας θέματα  έθεσε θέμα σωστής ισομερούς και ακριβούς καταγραφής των αποφάσεων του Δημοτικού συμβουλίου καθώς έχει διαπιστωθεί πως δεν γράφονται ορθώς οι θέσεις τις παράταξης ή να αγνοούνται παντελώς και μάλιστα σε σημαντικά θέματα.
Ζήτησε επίσης ενημέρωση  για το θέμα των αστέγων και των χώρων στέγασης αυτών σε δημόσιους χώρους. Ενημερωθήκαμε για συγκεκριμένες ενέργειες που έχουν γίνει από τη μεριά της Πρόνοιας για την εξασφάλιση της σίτισης, στέγασης και επιδομάτων.
Ερώτημα υπεβλήθη σχετικά με την καθυστερημένη παραχώρηση του δημοτικού κτιρίου στα Πλατανάκια Αγ. Κωνσταντίνου ενώ υπάρχει αίτημα και από την κοινότητα και από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο. Απάντηση δεν πήραμε.
Για την πρόταση μας για παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε άπορους, ανασφάλιστους μας απάντησαν ότι ο Δήμος δεν δέχεται καμία βοήθεια από ΜΚΟ σε αντίθεση με άλλους νησιωτικούς  δήμους της παραμεθορίου.

Ζητήσαμε επίσης σχετικά με την υποψηφιότητα της Σάμου για την πολιτιστική πρωτεύουσα την αναλυτική δημοσίευση στο Σαμιακό λαό και το Δημοτικό συμβούλιο όλων των δαπανών καθώς επίσης σε ποιους  ανατέθηκαν τα διάφορα αντικείμενα εργασίας από τον Δήμο στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής. Δαπάνες που είτε  αφορούν χρήματα που προήλθαν από χορηγούς είτε από πόρους του Δήμου. Πρέπει να υπάρξει και ένα πόρισμα, κείμενο εργασίας  ανάδειξης της πολιτιστικής πρωτεύουσας  για να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο και κάποιες δράσεις να υλοποιηθούν, αξιοποιηθούν από τον Δήμο.  Μας απάντησαν πως θα δημοσιευθούν.

Σχετικά με το θέμα της επίσκεψης της αντιπροσωπείας του Δήμου στις ΗΠΑ μας έγινε γνωστό από τον Δήμαρχο πως βρέθηκε χορηγός για να καλύψει κάποια έξοδα.
Ζητάμε λοιπόν να μας ενημερώσει ο Δήμαρχος στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο ποιος είναι ο χορηγός προκειμένου να τον ευχαριστήσουμε καθώς και το ποσό με το οποίο χορηγήθηκε ο Δήμος.


Για το θέμα της πρόσληψης με 8-μηνη σύμβαση δημοσιογράφου υπεύθυνου για το μεταναστευτικό από τον Δήμο, ο Δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι θα γίνει προκήρυξη, θα τηρηθούν οι διαδικασίες ΑΣΕΠ, και η άδεια άσκησης επαγγέλματος δημοσιογραφίας είναι απαραίτητη.
Για το 8Ο θέμα «έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Δήμου Βαθέος ν. Σάμου» στον Κότσικα, ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών διαβεβαίωσε ότι ο βιολογικός αυτή τη στιγμή λειτουργεί τέλεια. 
Για το θέμα της έκτακτης επιχορήγησης του λιμενικού ταμείου η παράταξη μας εγκρίνει την έκτακτη επιχορήγηση υπο την προϋπόθεση ότι θα ακολουθηθεί η τυπική, νόμιμη διαδικασία, και εφόσον  εξαντληθούν τα περιθώρια  είσπραξης στο σύνολο τους των ανταποδοτικών τελών/λιμανιάτικων. 
                                   ~~~~~~~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.