Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ
 ΣΑΜΟΣ 10/3/16
Πραγματοποιήθηκε το πρώτο συμβούλιο, πριν από έναν περίπου μήνα, της επιτροπής Υγείας μετά από σχετική πρόσκληση και προς τη δημοτική  μας παράταξη «ΔΡΑΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»  από τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Βαλκαμλή Βασίλη.
Συζητήθηκαν ευρέως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου Σάμου εξαιτίας της ανεπαρκούς κάλυψης των αναγκών των κατοίκων λόγω του υπάρχοντος συστήματος υγείας και του τρόπου λειτουργίας του.
Βάσει των αποφάσεων της επιτροπής, οι οποίες ακόμη δεν κατέληξαν σε κοινό κείμενο ούτε ανακοινώθηκαν στους δημότες, πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα βήματα διεκδίκησης προς το Υπουργείο Υγείας.
Οι αποφάσεις της επιτροπής Υγείας πρέπει επιτέλους να γίνουν σεβαστές, να καταγραφούν σε επίσημο κείμενο και να υλοποιηθούν.
Υπενθυμίζουμε ότι τρεις μήνες μετά την ανάδειξη των προβλημάτων του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου σε θέμα που υποβάλαμε στα εκτός ημερησίας του δημοτικού συμβουλίου, είχε αποφασισθεί η σύνταξη επίσημου έγγραφου διαμαρτυρίας μετά από σχετικές εισηγήσεις μας που ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο. Η επιστολή αυτή, όπως μας ενημέρωσαν στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, ακόμη δεν έχει συνταχθεί !!!
Ο θεσμικός μας ρόλος, αυτός της αντιπολίτευσης, είναι να πιέζουμε και να υπενθυμίζουμε στη δημοτική αρχή να βοηθάει στην επίλυση των προβλημάτων και όχι να κωλυσιεργεί άνευ λόγου σε θέματα καίριας σημασίας.
Για αυτούς τους λόγους ο Δήμαρχος οφείλει να προβεί άμεσα σε ενέργειες που θα αναβαθμίζουν τα επίπεδα παροχής υγείας στο νησί μας, διεκδικώντας και διασφαλίζοντας το δικαίωμα του κάθε πολίτη να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και όχι να δρα αυτοβούλως και αυτονόμως, επιφέροντας τα αντίθετα αποτελέσματα.
Η παράταξη μας παρακαλεί τον κ. Δήμαρχο να πράξει τα δέοντα και να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του σαμιακού λαού.
Ο Δήμαρχος οφείλει να προβεί σε συγκεκριμένες κινήσεις ενεργειών και διεκδικήσεων, όπως τον εξουσιοδότησε η επιτροπή Υγείας.
Η δημοτική μας παράταξη κρίνει την όποια ολιγωρία δράσης ως πράξη ανευθυνότητας και απαξίωσης από πλευράς της δημοτικής αρχής στα θέματα υγείας που αφορούν τον Σαμιακό λαό.
~~~~~~~~~~~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.