Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Δελτίο τύπου - Δημοτικό Συμβούλιο 9/5/2016






Δράση Ενότητα Προοπτική για μια καλύτερη Σάμο

              ΣΑΜΟΣ 14/5/2016


Στα πλαίσια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου της 09 Μαΐου 2016, η παράταξη «Δράση- Ενότητα- Προοπτική» με επικεφαλής τον Στέλιο Θάνο έθεσε διάφορες ερωτήσεις-και προέβη σε διάφορες προτάσεις και παρεμβάσεις.


Παρέμβαση με ερωτήματα συγκεκριμένων αδιευκρίνιστων σημείων κωδικών του θέματος σχετικά με την αναμόρφωση προϋπολογισμού, τα οποία ήταν ασαφή και αδιευκρίνιστα.



Πρόταση υπεβλήθη από τον συνδυασμό μας για να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο να χαρακτηριστεί το νησί μας ασφαλής προορισμός μιας και με αυτό το πρόσχημα ακυρώνονται αιφνιδιαστικά πολλά συμβόλαια τελευταία με αποτέλεσμα πολλά ξενοδοχεία να υπολειτουργούν και οι άνεργοι στο νησί μας να αυξάνονται.
Καλούμε τον Δήμο να αξιοποιήσει ουσιαστικά το νομικό πρόσωπο τουρισμού που συνεδρίασε τους τελευταίους μήνες ελάχιστες φορές, να προβάλει την Σάμο αξιοποιώντας και τουρίστες που ήδη κατέφτασαν στο νησί και έκπληκτοι δηλώνουν πως οι συνθήκες διαμονής είναι άριστες και δεν ισχύει τίποτα από αυτά που διέδιδαν γραφεία του εξωτερικού για τις συνθήκες παραμονής στο νησί επικαλούμενοι διάφορα ΜΜΕ και αναρτήσεις κοινωνικών δικτύων.
Σε αυτό το κερδοσκοπικό παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες των επαγγελματιών μας πρέπει να αντιδράσουμε με δράσεις προβολής και ήπιας, προσεκτικής ενημέρωσης  ότι ο τόπος μας δεν αποτελεί κίνδυνο για παραθεριστές. Παρόμοιες ενέργειες έχει υλοποιήσει και η Περιφέρεια.


Σε άλλη ερώτηση μας, ζητήσαμε ενημέρωση για το πότε θα ολοκληρωθεί η επισκευή σημαντικού τοιχίου στον Μπάλο Κουμεϊκων και μας είπαν ότι θα ολοκληρωθεί τμηματικά τα επόμενα χρόνια αρχής γινομένης από εφέτος.


Από την παράταξη μας έγινε ενημέρωση για τις εθελοντικές δράσεις της ΕΤΕΜ Μαραθοκάμπου σε καθαρισμούς παραλιών και σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος από τους επαγγελματίες εκεί όπου ο Δήμος απουσίασε έως τώρα μη αποστέλλοντας τα απαραίτητα συνεργεία καθαρισμού.


Ερωτήσεις έγιναν σχετικά με το αποτέλεσμα και τα οφέλη που είχαν τελικά οι επισκέψεις αντιπροσωπειών του Δήμου στις ΗΠΑ αλλά και στο Κουσάντασι της Τουρκίας.


Ενημέρωση ζητήσαμε και για το στάσιμο θέμα της παραμονής του πλοίου Μυτιλήνη στο λιμάνι Καρλοβάσου.


~~~~~~~~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.